Wanneer een dietist?

 

Het is een misvatting dat een diëtist alleen maar mensen helpt om af te vallen. U kunt juist voor allerlei vragen en problemen bij ons terecht.

Een diëtist is DE expert op voedingsgebied en geeft naast voorlichting ook leefstijlcoaching en begeleiding bij alle mogelijke voedingsvragen.

De titel diëtist is een bij wet beschermde titel die alleen mag worden gevoerd na afronding van een erkende vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voedingsdeskundigen en gewichtsconsulten, die vaak alleen een cursus hebben gevolgd voor begeleiding bij afvallen.

De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de

wettelijke voorschriften omtrent

persoonsregistratie en heeft een zeer uitgebreide medische achtergrond.

 

Uw gegevens zullen dus altijd vertrouwelijk worden behandeld!

 

Wanneer is het tijd om hulp in te schakelen van een diëtist? Eigenlijk zien we mensen met allerlei soorten klachten in de praktijk. Maar ook bij ‘gewone’ vragen over voeding of een analyse van het eetpatroon bent u aan het juiste adres!

 

De diëtisten bij Femke van Liere, Voedings- en Dieetadvies zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast is de praktijk in het bezit van het certificaat ‘Sportdiëtetiek’, ‘Voeding & Diabetes’, ‘Voeding & COPD’, ‘kinderdiëtetiek’ en ‘FODMAP-dieet’ en ‘leefstijlcoaching’. Dit zijn erkende specialisaties gevolgd aan de Hogeschool.