Bel ons nu!
Voedselovergevoeligheid
Voedselovergevoeligheid is de verzamelnaam voor overgevoeligheidsreacties op voedsel zoals voedselallergie en niet-allergische voedselovergevoeligheid (intolerantie).
Als de arts vaststelt dat er sprake is van voedselovergevoeligheid, is een verwijzing naar een diëtist zeer gewenst. De diëtist geeft aan hoe bepaalde voedingsmiddelen kunnen worden vermeden zonder dat er een tekort aan voedingsstoffen ontstaat.
Wat is een voedselallergie?
Bij een voedselallergie maakt het afweersysteem specifieke antistoffen aan tegen eiwitten die in de voeding voorkomen. Eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken, worden ook wel allergenen genoemd. Bekende allergenen zijn bepaalde eiwitten in koemelk of noten.
Bij intolerantie reageert het lichaam op bepaalde voedingsmiddelen. De voedingsmiddelen die hierbij de klachten veroorzaken, worden ‘triggers’ genoemd. Deze ‘triggers’ kunnen van nature voorkomen in voedingsmiddelen (zoals lactose) maar kunnen ook aan voedingsmiddelen zijn toegevoegd.
Beschikbaar op het moment dat het jou uitkomt en jij ons het hardst nodig hebt
Makkelijk bereikbaar (ook met het openbaar vervoer) en gratis parkeren
Vergoeding door je basisverzekering: wij werken samen met alle zorgverzekeraars
Wij veroordelen je niet, maar denken juist met je mee in jouw belang
Deskundig, professioneel en leefstijlbreed advies wat echt bij jou en jouw situatie past
We gebruiken de nieuwste technieken en snufjes, om het voor jou makkelijk te maken!