FFF website pijltje dgroen

Bel ons nu!

prikkelbare darm syndroom

Prikkelbare Darm Syndroom

Vaak last van buikpijn, problemen met ontlasting en winderigheid?

Heb je last van klachten zoals:

Houdt het je tegen om in vrijheid te leven? Maak jij je vaak zorgen als je weg van huis bent? Of heb je gewoon aanvaard dat je hier nou eenmaal last van hebt? In 73% van de gevallen komen mensen met onze hulp van hun darmklachten af!

Wij herkennen jouw probleem…

Al jaren zien we een sterke toename van mensen die last hebben van deze klachten. Wat daarbij steeds opvalt, is de gelijkenis in het verhaal bij veel cliënten; ze tobben vaak al jaren met deze klachten – regelmatig zelfs al vanaf hun kindertijd! 

Soms verdwijnen de klachten naar de achtergrond, en dan opeens zijn ze weer in alle hevigheid aanwezig. Ondanks de grote hinder die deze mensen ervaren, komt er vaak niets uit de onderzoeken die worden gedaan. ‘Leer er maar mee leven’, is meestal het advies.

Het raakte ons hoeveel verborgen leed er bij deze mensen speelt. Darmklachten lijken aan de oppervlakte misschien iets waar je mee kan leren leven, maar wat als het een fijn leven in de weg staat?

Zeker de verhalen van bijvoorbeeld de dame die niet naar de uitvaart van een dierbare overledene durfde te gaan, uit angst dat ze misschien plotseling diarree zou krijgen. En de student die om deze reden niet meer met het OV reisde of naar tentamens ging en hierdoor bijna zijn studie had afgebroken! En het meisje van 10, die school associeerde met buikpijn en daarom alles deed om maar thuis te blijven, tot wanhoop van haar ouders.

“Hier moeten we iets mee!”, dachten we enkele jaren geleden. We hebben gezocht hoe we mensen konden helpen met ons vakgebied. En we vonden de oplossing: de FODMAP methode. We zijn ons gaan specialiseren in dit onderwerp en zijn inmiddels erkende “FODMAP-diëtisten!”

Fit for Foodies Logo ICON voeding RGB online

In 73% van de gevallen komen mensen met onze hulp van hun darmklachten af!

Fit for Foodies Logo ICON dieet RGB online

Wij hebben specialisaties gevolgd en zijn erkend FODMAP-diëtist.

Fit for Foodies Logo ICON leefstijl RGB online

We werken met speciale tools zoals boodschappenlijsten, weekmenu’s en andere dingen!

Ons team van erkende FODMAP-diëtisten

Als team zijn wij heel dankbaar dat wij dagelijks mensen van hun klachten af mogen helpen. Soms is het zelfs zo dat mensen bijna niet kunnen geloven dat ze na al die jaren opeens geen klachten meer hebben. Ze verbazen zich erover hoeveel energie ze overhouden omdat ze niet constant met de buikklachten bezig hoeven te zijn!

Femke van Liere

Femke van Liere

Laura van der Linden

Laura van der Linden

Manon Migchels

Manon Migchels

saskia batenburg

Saskia Batenburg​

De oplossing

Hoe ziet het FODMAP-dieet er uit?

Gelukkig is er vaak iets aan deze klachten te doen, door de bewezen FODMAP methode in te zetten. Hiervoor moet je een aantal weken een speciaal dieet volgen. Maak je geen zorgen, het is geen afval-dieet. Met dit dieet onderzoeken we welke voeding bij jou voor problemen zorgt. En gaan we samen met jou kijken hoe jij weer vrij van klachten kan leven.

Fit for Foodies Logo ICON voeding RGB online

Stap 1: De eliminatie-fase

Tijdens deze stap brengen we je darmen tot rust. Dit doen we door je tijdelijk een “basis- dieet” te laten volgen. Als je deze stap hebt doorlopen en gemerkt hebt dat je minder klachten hebt, is het tijd voor de “herintroductie-fase”.

Fit for Foodies Logo ICON dieet RGB online

Stap 2: De herintroductie-fase

In deze stap gaan we testen op welke FODMAP’s jij een reactie krijgt door stap voor stap nieuwe producten toe te voegen aan je voeding. Wanneer we voldoende inzicht hebben gaan we verder naar  “de way of life”. 

Fit for Foodies Logo ICON leefstijl RGB online

Stap 3: Vrij van klachten leven

Nu we weten welke FODMAP’s voor problemen zorgen, kunnen we samen met jou op zoek naar “de way of life”. We gaan dan samen kijken welk eten je beter kunt vermijden zodat je weer vrij kan leven! Terwijl je zonder veel gedoe en zoveel mogelijk aan jouw huidige gewoonten kunt vast houden.

Je staat er niet alleen voor

We begeleiden je door het hele proces heen!

We maken het zo makkelijk mogelijk voor je door…

We willen dit samen met jou doen. Zodat jij weer vrij kan leven, op jouw manier!

consult koolhydraatarm dieet

Wat anderen over ons zeggen

Vaak krijg je de begeleiding vergoed!

Dieetadvisering is opgenomen in de basisverzekering, dus grote kans dat het je niets kost. En in de meeste gevallen is een verwijzing niet nodig, dus kan je rechtstreeks bij ons terecht.

Laat ons je helpen. Bel ons even of vul ons contactformulier in, dan maken we een afspraak. En kunnen we je meteen helpen!

P.S. Heb je het druk? Geen probleem, wij zijn door de week open tot 21:00!

Scroll naar boven